Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η σημασία της λοσιόν προσώπου

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι η Λοσιόν Προσώπου είναι σχεδόν περιττή στην φροντίδα προσώπου, έτσι αρκετές την παραλείπουν μετά το Γαλάκτωμα Καθαρισμού. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά, διότι η Λοσιόν είναι απολύτως αναγκαία. Και να γιατί.
Το Γαλάκτωμα Καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH (πε-χά), συνήθως 9-10. Το φυσιολογικό pH τής επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, γύρω στο 6 (γενικά στην περιοχή 5,5-6,5). Έτσι, το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει επί αρκετή ώρα έτσι, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ σε αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται σε όξινο pH. Η Λοσιόν Προσώπου έχει λοιπόν ως πρώτον ζωτικό ρόλο να επαναφέρει το pH τής επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH μετά το Γαλάκτωμα Καθαρισμού. Δηλαδή εμποδίζει τις μολύνσεις και τα σπυράκια.
 Μία δεύτερη λειτουργία τής Λοσιόν, εξίσου σημαντική, είναι να δροσίζει και να κατευνάζει το δέρμα μετά την τριβή τού καθαρισμού, η οποία σε ευαίσθητα δέρματα προκαλεί ήπιο ερύθημα. Η Λοσιόν δρά αντιφλογιστικά και έτσι προετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί χωρίς ερεθισμό την περαιτέρω φροντίδα.
 Και η τρίτη λειτουργία τής Λοσιόν Προσώπου είναι να κλείνει τους πόρους που έχουν ανοίξει πολύ κατά τον καθαρισμό. Αυτό είναι σημαντικό ιδίως σε λιπαρά δέρματα, που έτσι κι αλλιώς έχουν μεγάλους πόρους. Η Λοσιόν λοιπόν συσφίγγει ήπια τους ανοιχτούς πόρους.
 Γίνεται επομένως κατανοητό γιατί η Λοσιόν Προσώπου είναι απολύτως αναγκαία αμέσως μετά τον καθαρισμό. Μόνο μετά την Λοσιόν είναι το δέρμα σωστά προετοιμασμένο να υποδεχθεί το προϊόν που ακολουθεί (κρέμα, ζελέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου