Υλικά
- 260 γρ φοινικέλαιο
- 150 γρ λάδι καρύδας
- 70 γρ βούτυρο καριτέ
- 30 γρ καστορέλαιο
- 440 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ λάδι αβοκάντο
- 133 γρ καυστική σόδα
- 180 γρ νερό
- 140 γρ φρέσκο χυμό καρότου
- 12 γρ αιθέριο έλαιο λεβάντα
- 12 γρ αιθέριο έλαιο γεράνι
Οδηγίες
- - Διαλύετε τη σόδα σε 180 γρ νερού.
- - Λιώνετε τα βούτυρα και στη συνέχεια προσθέτετε τα υγρά λάδια.
- - Αφήνετε τα διαλύματα της σόδας και των λαδιών να κρυώσουν. Μόλις τα δύο μίγματα είναι γύρω στους 45 βαθμούς, χύνετε το διάλυμα της σόδας στα λάδια και ανακατεύετε.
- - Ζεσταίνετε λίγο τον χυμό καρότου και τον προσθέτετε στον πολτό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
- - Προσθέτετε τα αιθέρια έλαια ,ανακατεύετε καλά και χύνετε σε καλούπι της επιλογής σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου