Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ροζζζζ.... για ολα τα κοριτσια!

Γνωρίζεις ήδη ότι το ροζ χρώμα είναι το πιο δύσκολο, τόσο στα ρούχα όσο και στο μακιγιάζ. Έχουμε πει ότι, συνήθως, είναι απαγορευτικό για τις κοκκινομάλλες, αλλά με τη σωστή απόχρωση στο σωστό σημείο όλα τα κορίτσια μπορούν να το υιοθετήσουν.

Στη σκιά του ροζ! Λίγη απαλή ροζ σκιά στη βάση του πάνω βλεφάρου δίνει ένα υγιές και ζωντανό χρώμα στα μάτια σου. Αν τα μάτια σου τείνουν στο κοκκίνισμα, βάλε λίγο μαύρο μολύβι για να ‘καλύψει’ τυχόν σημάδια ενώ με τη ροζ σκιά, δημιουργείται σέξι αντίθεση! Όσες από εσάς έχετε αρκετά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με φακίδες ή δέρμα που ‘κιτρινίζει’, προτιμήστε τις παλ αποχρώσεις. Εάν το δέρμα σας είναι σταρένιο, προτιμήστε πιο σκούρες σκιές που θα φαίνονται περισσότερο στη σκούρα επιδερμίδα σας.

Ακόμα κι αν είσαι κοκκινομάλλα
με φακίδες, μπορείς να δείξεις
υπέροχη με ροζ μακιγιάζ!

Τόνωσε τα φρύδια: η ιδανική επιλογή είναι σκιά σε κρεμώδη μορφή. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ή απλά με το δάχτυλό σου, πέρασε την περιοχή στο τόξο του φρυδιού για ‘ζωντανό’ βλέμμα. Με ματ σκιά σε σκόνη, μπορείς να δουλέψεις την περιοχή πάνω από τα βλέφαρα για πιο διακριτικό λουκ αλλά και υγιές χρώμα.

Ροζ ρουζ! Το ρουζ μπορεί και να είναι το σημαντικότερο γυναικείο καλλυντικό, διότι φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπο και ‘φωνάζει’ υγεία. Είπαμε όμως να φωνάζει, όχι να ξεκουφαίνει! Ας πούμε, μην το παρακάνεις με τα έντονα χρώματα όπως είναι το φούξια, ειδικά αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη. Αφότου βάλεις μεικ απ ή πούδρα, πέρασε με ένα φαρδύ πινέλο την περιοχή των ‘μήλων’, χωρίς υπερβολές. Το ξέρουμε ότι λατρεύεις τις γήινες αποχρώσεις (μπεζ, ροδακινί και καφέ) αλλά σκέψου πόσο χαριτωμένο είναι το ροζ! Προτίμησε παλ αποχρώσεις σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, ενώ το φούξια δείχνει ιδανικό σε καστανομάλλες. Tip: το ρουζ σε κρέμα είναι πιο δροσερό και μπορείς να το βάλεις χωρίς πινέλο.

Φρουτένια χείλη! Στο θέμα κραγιόν ή γκλος υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και ποικιλία χρωμάτων. Επίσης, εάν προτιμάς τα ροζ χείλη, πρέπει να τα συνδυάζεις μόνο με λίγη μάσκαρα και διακριτικό ρουζ αλλιώς θα είναι υπερβολικό. Εάν είσαι κοκκινομάλλα, επίλεξε ένα διακριτικό γκλος σε απαλή απόχρωση για να μην κάνει τεράστια αντίθεση με τα φλογερά μαλλιά σου. Το αν θα διαλέξεις γενικά κραγιόν ή γκλος εξαρτάται από τη διάθεση αλλά και από το συνολικό στυλ σου. Οι τολμηρές επιλέγουν φούξια, ενώ αυτές που ρισκάρουν λιγότερο, προτιμούν ένα ματ κραγιόν που διαρκεί και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου